Vandaag hebben we met Respo International een school bezocht voor speciaal onderwijs in Kaapstad. Het is interessant om te zien hoe er binnen de school aandacht is voor aangepast sporten. De school staat open voor een samenwerking en we zijn positief over de kansen voor nieuwe projecten in deze stad!

 

Om een beter beeld te krijgen van de situatie voor mensen met een handicap in Zuid Afrika, hebben we gisteren ook reguliere scholen bezocht in verschillende townships. Hier is bijna geen aandacht voor aangepaste sporten. Het verschil tussen arm en rijk is confronterend. Hopelijk kunnen we hier in de toekomst ‘The Joy of Movement’ bij deze mensen brengen.

 

We zijn blij met de verkenning tot nu toe. Morgen bezoeken we hopelijk nog een school voor doven en dan reizen we door naar Kimberley, een stad gelegen tussen Kaapstad en Johannesburg. Hier zijn de Windesheim studentes Annelieke en Isa net gestart met hun project in het kader van de Minor Sport, therapy for empowerment. We zijn erg benieuwd naar hun verhalen en de situatie daar.

 

Wil jij dingen weten over ons bezoek aan Zuid Afrika of over het project van Annelieke en Isa? Stel je vraag in een reactie hieronder of mail je reactie naar info@respo.org. We beantwoorden hem graag!

 

Groeten uit Kaapstad,

 

Guy Steenweg