Twee studenten Lichamelijke Opvoeding aan Windesheim Annelieke en Isa zijn vertrokken voor hun avontuur in Zuid Afrika! De reis is onderdeel van de minor Sport, Therapy for Empowerment. De dames beginnen nu aan de verkenningsfase van hun studieproject. Ze zijn gestart met een inventarisatie bij de Elisabeth Conradi School in Kimberley. 

Isa en Annelieke blijven in totaal vier maanden in Zuid-Afrika. Respo International trekt hierbij samen op met de stichting Eye for Others. Respo International is hierbij verantwoordelijk voor de inhoud, studenten en expertise op het gebied van sport en bewegen. We vroegen Isa en Annelieke het hemd van het lijf tijdens de voorbereidingen van hun reis:

Opzetten sportproject

Isa en Annelieke kunnen nog niet precies zeggen wat ze gaan doen. Via de minor zijn ze bij deze opdracht uitgekomen. Hier kunnen ze werken met mensen met een handicap en gaan ze een sportproject opzetten. Annelieke: “Ik kan hier meewerken aan het opzetten van een sportproject. Ik hoop na afloop iets opgezet te hebben waardoor er een blijvende deelname is aan sport voor mensen met een handicap”.

 

Ze hopen op een fijne samenwerking met elkaar en met de lokale bevolking in Zuid Afrika. Hierdoor ontstaan nieuwe plannen en ideeën voor projecten, maar wellicht kunnen ze ook bestaande projecten voortzetten of uitbreiden. Isa: “Ik hoop kinderen en mensen met een beperking aan het sporten krijgen. In de eerste weken gaan we ons oriënteren en kijken welk project ons aanspreekt en waar we wat in kunnen betekenen.”

 

“Alles komt wanneer het komt”

Annelieke en Isa zijn benieuwd wat ze aantreffen in het Afrikaanse land. Ze helpen mee het sportproject vanaf de grond op te bouwen. Er zijn wat mogelijke activiteiten opgezocht die gedaan kunnen worden met weinig materialen. Isa: “Ik verwacht een mooi land, open, vriendelijke mensen. Wel moeten we geduld hebben want ‘alles komt wanneer het komt’ en aan precieze tijdstippen houden ze zich niet.”

 

Het wordt in ieder geval een spannend avontuur en ze laten de indrukken over zich heen komen. Ook hun omgeving vindt het spannend. Isa: “Ze zijn positief dat ik deze reis ga doen maar vinden het ook wel spannend. Net als ik zelf. Toch stimuleren ze het omdat het een mooie kans is die ik krijg.”

 

The Joy of Movement

Op de vraag wat The Joy of Movement voor ze betekent antwoord Annelieke: “Bewegen is erg belangrijk, en er kan erg veel plezier uit worden gehaald.”. Isa vult haar aan: “Ik denk dat je met bewegen veel kunt bereiken, los van het fysieke gedeelte. Je kunt anderen laten ervaren wat bewegen met je kan doen op een positieve manier.”.

 

We wensen Annelieke en Isa veel succes en een goede reis toe. We houden jullie op de hoogte van hun avonturen!