De Event Academie van MBO Utrecht is begin november gestart met het project Get Up & Move Somebody. De leerlingen en stage organisaties gaan zich inzetten om de financiering voor een nieuwe sport- en spelbus voor DIRES House of Sport bij elkaar te krijgen.

Respo International is trots op dit partnerschap. Respo heeft in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië, de organisatie DIRES House of Sport opgezet. Elk dag gaan SPAT sporttrainers met een handicap met een minibus naar verschillende scholen voor kinderen met een handicap om sportles te verzorgen. Deze sporttrainers bereiken elke week meer dan 25 scholen en ruim 1.000 kinderen die plezier beleven aan een sportles.


Dagelijks gaan de trainers met een aantal busjes naar de verschillende scholen. De scholen liggen namelijk verspreid over de stad. Een van de busjes is kapot waardoor ons doel is om een nieuwe bus bij elkaar te sparen. “Een mooi project waarin enthousiaste evenementen-talenten zich inzetten om in Ethiopie sportprojecten duurzaam te supporten”, aldus MBO Utrecht.

Ook jij kunt een steentje bijdrage. Heb je ideeën daarvoor of wil je met ons in gesprek gaan daarover, neem dan contact met ons op via info@respo.org.