Sport 4 Change in Townships Kaapstad

Project Details

Date : 2012-2015
Category :

Project Description

Sport 4 Change in Townships Kaapstad 2012-2015

In de periode 2010-2012 heeft Respo International 12 sporttrainers met een handicap opgeleid. N.a.v. de opleiding is de lokale stichting Mandla Sport 4 Change opgezet. Vanuit deze stichting wordt een vervolg gegeven aan de projectactiviteiten op scholen voor het speciaal onderwijs.

De gekozen aanpak van Respo International blijkt op meerdere vlakken succesvol. Naast de positieve impuls voor het sportaanbod voor mensen met een handicap zijn sporttrainers goede rolmodellen om aandacht te vragen voor de positieversterking van mensen met een handicap. De aanpak leidt ook tot kansen op de arbeidsmarkt voor de trainers. In samenwerking met de lokale overheid van Kaapstad zijn in pilotvorm betaalde formatieplaatsen geïnitieerd voor het werk van de sporttrainers met een handicap.

Voor de periode 2012-2015 is de uitdaging om naast de ontwikkelde schoolsportprogramma’s te komen tot het ontwikkelen van een sportaanbod voor mensen met een handicap in ‘recreational hubs’ binnen townships. Het project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken via de KNVB in het kader van programma Sport Development 2012-2015.