Sportclinics op revalidatiecentra Ethiopië

Project Details

Date : 2013-2014
Category :

Project Description

Vanaf 2005 heeft Respo International in samenwerking met Stichting Dir en Hogeschool Windesheim sportprojecten opgezet voor mensen met een handicap in Ethiopië. Deze projecten hebben geleid tot het opzetten van het DIRES House of Sport in Addis Abeba. DIRES House of Sport is inmiddels uitgegroeid tot een eigen sportcentrum van waaruit sporttrainers wekelijks sportactiviteiten verzorgen voor een netwerk van 25 scholen voor kinderen met een handicap. Er werken op dit moment 35 Ethiopische werknemers, waarvan 21 werknemers een handicap hebben, die in de periode 2010-2012 zijn opgeleid tot sporttrainer.

Sport- en beweegprogramma voor 160 kinderen

In 2013 start een programma waarin op vier revalidatiecentra een sport- en beweegprogramma start dat eindigt in een feestelijk sportevent voor in totaal 160 kinderen met een fysieke handicap. Elk sportevent wordt voorbereid door vijf trainingsactiviteiten (clinics) op een revalidatiecentrum. Tijdens deze clinics maken de kinderen kennis met de activiteiten, ontvangen ze een materialenpakket om te oefenen en krijgen ze instructies (leskaarten) om ook in vrije tijd te oefenen. Alle activiteiten worden voorbereid en georganiseerd met het revalidatiecentrum.

Iedereen kan deelnemen

Uitgangspunt van elk sportevenement is dat alle kinderen kunnen deelnemen. De clinics en sportevenementen worden verzorgd door opgeleide Ethiopische sporttrainers met een handicap die kunnen rekenen op ondersteuning van Nederlandse sportstudenten. Het programma wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van het Johanna Kinderfonds.

Alissa in Ethiopië:

From February untill June I am working for Respo International and Dires House of Sports in Ethiopia. Respo International ensures that people with disabilities in developing countries have a change to play sports.